facebook

Voor uw (tijdelijk) systeembeheer staan we voor u paraat ! Ook voor hard- en software installatie en onderhoud & cloudzaken.

Office 365 Moet ik mijn documenten opslaan op OneDrive voor Bedrijven of een teamsite?

Het lijkt misschien handig om al uw documenten op te slaan in OneDrive voor Bedrijven. De koppeling naar uw bibliotheek van OneDrive voor Bedrijven is altijd beschikbaar boven aan de pagina en u kunt dus meteen nieuwe documenten uploaden of maken vanuit OneDrive voor Bedrijven. U moet echter bepalen welke personen wel of geen toegang hebben tot de documenten die u opslaat in OneDrive voor Bedrijven. Als er meerdere personen samen aan een document voor een project hebben gewerkt, kunt u dit het beste opslaan op een teamsite.

Wat is het verschil tussen OneDrive voor Bedrijven en een teamsite in SharePoint?

OneDrive voor Bedrijven is een locatie waar u bestanden van uw computer kunt opslaan in de cloud en deze vanaf elk apparaat kunt openen of met anderen kunt delen. Als onderdeel van Office 365 of SharePoint Server kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen en samen met anderen tegelijk aan Office-documenten werken.

Een teamsite in SharePoint is een plek waar gebruikers samen kunnen werken aan bestanden, documenten en ideeën. Het is een hulpmiddel voor teamleden om met elkaar te communiceren. SharePoint ondersteunt een uitgebreide reeks documentbibliotheken, takenlijsten, agenda’s, werkstromen, wiki’s en andere functies waarmee een team kan communiceren en samenwerken.

Zowel met OneDrive voor Bedrijven als met een teamsite in SharePoint worden uw bestanden in de cloud opgeslagen. U kunt OneDrive voor Bedrijven of SharePoint synchroniseren met uw computer. Zie Uw bestanden in OneDrive voor Bedrijven synchroniseren of Sitebibliotheken synchroniseren met uw computer voor meer informatie.

Sla documenten op in OneDrive voor Bedrijven als…

 • U niet van plan bent de documenten te delen.
  Documenten die u in OneDrive voor Bedrijven plaatst, zijn standaard privé, met uitzondering van documenten die u in de map Gedeeld met iedereen plaatst. Daarom is OneDrive voor Bedrijven de beste optie voor conceptdocumenten of persoonlijke documenten die niemand anders hoeft te zien.
 • U van plan bent documenten afzonderlijk te delen, met een beperkt bereik of een beperkte levensduur.
  U schrijft bijvoorbeeld een artikel voor een blog dat niet aan een project is gekoppeld en u wilt bepaalde collega’s vragen om het artikel te controleren voordat u het plaatst. In dit geval verwacht u dat personen het document één keer gebruiken en geen extra opslag of contextinformatie nodig hebben. Ze hebben alleen een koppeling naar het document en een machtiging voor bewerken nodig.
 • U geen bestaande teamsite kunt aangeven waartoe uw document behoort en u niet denkt dat u een nieuwe teamsite moet maken, gezien het doel van het document.

Sla documenten op in een teamsitebibliotheek als…

 • U wilt dat teamleden kunnen zien of het document relevant is voor een lopend project.
 • U wilt dat de eigendomsrechten en machtigingen aan meer personen worden toegewezen. Als een document belangrijk is voor het succes van een project, is het handig als andere personen ook kunnen bepalen wat er op de site gebeurt.
 • U wilt dat machtigingen worden verleend op sitebasis, in plaats van op afzonderlijke documenten. Als personen toegang hebben tot de teamsite, hebben ze toegang tot documenten die op de site zijn opgeslagen.
 • Andere projectgerelateerde documenten zijn al opgeslagen in de teamsitebibliotheek en anderen verwachten dat ze dit document hier ook kunnen vinden.
 • U een incheckwerkstroom wilt maken waarmee het document aan iemand anders wordt toegewezen.

Als u een klein bedrijf hebt, is dit de ideale manier om de opslag en het delen van bestanden in te stellen, zodat u OneDrive voor Bedrijven en de teamsite van Office 365 gecombineerd kunt gebruiken. Bekijk deze zelfstudie over het aanpassen van uw teamsite. De zelfstudie laat bijvoorbeeld zien hoe u de teamsite onder de aandacht kunt brengen, zodat uw teamleden snel kunnen schakelen tussen hun map in OneDrive voor Bedrijven map en de teamsite van Office 365.

Documenten verplaatsen van OneDrive voor Bedrijven naar teamsites

Soms worden afzonderlijke documenten belangrijker en worden deze relevant voor een project. Wanneer dat gebeurt, kan het logisch zijn om deze van OneDrive voor Bedrijven te verplaatsen naar een teamsite.

U verplaatst een document handmatig van OneDrive voor Bedrijven naar een teamsitebibliotheek. U kunt het document kopiëren of knippen en plakken. U kunt bestanden het eenvoudigst tussen bibliotheken verplaatsen met Explorer. Klik in de bibliotheek op het tabblad Bibliotheek en kies Openen met Explorer.

de opdracht openen met explorer op het tabblad bibliotheek van het lint

Hier ziet u een korte trainingsvideo waarin het verplaatsen van documenten wordt beschreven:

Als u SharePoint Online of SharePoint 2016 on-premises gebruikt, ziet u de optie Sites mogelijk niet in een menu boven aan de pagina. Klik op het startprogramma voor apps Pictogram voor startprogramma voor apps en klik op Sites of SharePoint.

Problemen met het verplaatsen van documenten vanuit OneDrive voor Bedrijven oplossen

Er zijn een paar aandachtspunten wanneer u documenten verplaatst van OneDrive voor Bedrijven naar een teamsitebibliotheek:

 • Hyperlinks naar het oorspronkelijke document werken niet meer, omdat u het document hebt verwijderd in OneDrive voor Bedrijven. U wilt mogelijk het document delen dat u naar de teamsite hebt verplaatst, om iedereen op de site te voorzien van een bijgewerkte, werkende koppeling.
 • Als mensen het oorspronkelijke document volgden, werken koppelingen in hun nieuwsfeed naar dit document niet meer. Mensen moeten het document volgen op de nieuwe locatie om deze koppeling te herstellen.
 • U kunt het oorspronkelijke document in OneDrive voor Bedrijven vervangen door een document met een koppeling naar het nieuwe bestand en een aankondiging van de nieuwe locatie.

( Bron Microsoft )