facebook

Voor uw (tijdelijk) systeembeheer staan we voor u paraat ! Ook voor hard- en software installatie en onderhoud & cloudzaken.

Gedeelde mailbox openen in browser #office365

Gedeelde mailbox openen in browser #office365

Na alle nieuwtjes rondom office 365 nu weer eens een tip binnen de mailbox van office 365. Hoe open(of voeg je toe) je een gedeelde mailbox in de web browser of te wel Outlook web acces. Het is namelijk mooi dat je gedeelde mailboxen direct in Outlook op de desktop of op de mac te zien krijgt maar als ik niet achter mijn pc zit wil ik ook bij de gedeelde mappen komen zoals bijvoorbeeld een info of Office.

Standaard als je naar je mail gaat ziet het er zo uit.

outlook web

Wanneer je op meer of more klikt krijg je je volledige mailbox te zien

outlook uitklap folder

wanneer je nu rechts klikt op de naam in dit geval paul keijzers ( KbWorks ) krijg je een menu te zien. veel mensen verwachten dit niet omdat je in de browser(chrome,internet explorer, firefox etc) zit.

rechtsklikken menu

Zoals je hier boven ziet staan er verschillende opties in het menu. Wij klikken op gedeelde map toevoegen en dit is een beetje misleidend omdat nergens staat open nog een mailbox of iets dergelijks.

officekbworks openen

er komt nu een popup waar je het mailadres in kunt type. Dit adres moet je dan ook rechten op hebben dat is natuurlijk wel voorwaarde. Je kunt meerdere toevoegen in deze heb ik voor Office KbWorks gekozen na te hebben geselecteerd klik je op toevoegen.

standaard ingeklapt mailbox

zoals je ziet is onderaan de mailbox toegevoegd standaard is deze ingeklapt door op het pijltje omlaag te klikken laat hij de rest van de folders zien

uitgeklapt officekbworks

zoals je op bovenstaande ziet heb je totaal toegang tot de gedeelde mailbox.

Gedeelde mailboxen kunnen makkelijk zijn omdat deze geen extra licentie kosten met zich meebrengen een nadeel is dat je ze niet op de telefoon kunt openen.

Bron ( https://www.watisoffice365.nl/tip-gedeelde-mailbox-openen-browser-office365/ )